SUCCESVOL JEFF EVENT BODY LANGUAGE MAART 2017

 

 

Op dinsdag 28 maart jl. heeft er weer een geslaagd JEFF event plaats gevonden. De wijze waarop Denise Dechamps ons meenam in de wereld van body language was zeer interessant. De heldere voorbeelden en de directe toepasbaarheid sprak de deelnemers erg aan. En ook deze dinsdagmiddag werd afgesloten met het inmiddels befaamde Brabantse worstenbroodje.

 

Eveneens een vaststaand item tijdens elk JEFF event is het specifieke goede doel van de dag. Ditmaal is er € 375,- overgemaakt naar Stichting Typisch, deze stichting zet zich in voor jongeren met een zowel lichamelijke als verstandelijke beperking. Elsemarijn Klop heeft uit naam van de stichting aangegeven dat het bedrag besteed wordt aan een survival weekend.

 

Om jullie een inkijk te geven in de 1,5 uur durende workshop lees je hieronder de hoogtepunten van Denise’s interactieve body language inspiratiesessie:

Onze non-verbale communicatie vertaalt onze emoties, attitude en persoonlijkheid naar zichtbare fysieke signalen. Als we ons bewust zijn van deze signalen, de betekenis en het effect hiervan kunnen we beter ‘lezen’ wat er in anderen omgaat en begrijpen hoe onze eigen lichaamstaal onze uitstraling beïnvloedt. 

 

Lichaamstaal heeft effect op onze neurologische processen en daardoor op hoe we ons voelen. Wanneer we met ons lichaam zogeheten high power poses aannemen, zorgt dit voor een stijging in ons ‘krachthormoon’ testosteron en een daling in ons ‘stresshormoon’ cortisol. Door slechts twee minuten high power poses aan te nemen voor een belangrijk gesprek of presentatie kun je jouw staat beïnvloeden, wat effect heeft op het gesprek en op de uitkomst.

 

De handen kunnen ons veel vertellen over wat er in iemand omgaat. Dit begint al bij de handdruk. Je handdruk weerspiegelt in een bepaalde mate je persoonlijkheid en beïnvloedt tijdens de kennismaking welke indruk je op de ander maakt. Hierbij zijn aspecten als de kracht van de handdruk, de positie hand en de wijsvinger belangrijk en wordt de arm gezien als de ‘intimiteitsmeter’.

 

 

We hebben gekeken naar de betekenis en het effect van verschillende handgebaren zoals de handpalm omhoog, omlaag en wijzen. En hoe kleine verschillen in luisterhouding of het in de handen wrijven de betekenis beïnvloeden. 

 

Ook in oktober is er weer een JEFF event. Op het moment dat de datum en het onderwerp bekend zijn ontvangen jullie de uitnodiging met de mogelijkheid om je aan te melden.

Wij wensen jullie heel veel inspiratie toe!

 

Met vriendelijke groet, JEFF

 

 

Gepubliceerd op: 7 april 2017