Albert Schweitzer Ziekenhuis

 

Testimonial

Al meer dan 15 jaar kruisen de wegen van Rob Mali (partner van Exellior) en die van mij elkaar.  Waar ik was, kwam ook Rob. Zowel bij NS, politie Flevoland, gemeente Nijmegen als nu bij het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Als trainer is Rob inspirerend, strak, scherp en humoristisch. Iedere training die hij gaf was ik er zelf ook bij. En iedere keer hielp hij me zelf weer belangrijke basisprincipes van leiderschap en management aan scherpen.

 

Hij weet commerciële principes ook toe te passen voor het publieke domein. Immers zaken als de kracht van voorbereiding, de ander met ideeën laten komen, de klant kennen, mensen motiveren en als leidinggevende voorbeeldgedrag tonen en durven besluiten zijn toepasbaar in iedere organisatie die vooruit wil komen. De trainingen van Exellior kenmerken zich door een goede koppeling tussen trainingsdagen en oefenen in de dagelijkse praktijk. En dat past goed bij het motto van ons ziekenhuis: Je werkt hier niet alleen om patiënten beter te maken, maar ook om zelf beter te worden in je vak!

 

Het Albert Schweitzerziekenhuis is een Topklinisch Ziekenhuis gevestigd in de Drechtsteden. Er werken  zo’n 250 medisch specialisten in 35 verschillende specialismen. Zij krijgen ondersteuning van ongeveer 4500 professionals en vrijwilligers. Daarmee is het ziekenhuis de grootste werkgever in de eigen regio. De ambitie is hoog en de organisatiecultuur kenmerkt zich door sterke gerichtheid op kwaliteit, veiligheid, transparantie en patiënt vriendelijkheid. Leren en trainen draagt bij aan verbeteren.

 

Enkele jaren geleden betitelde Elsevier het ziekenhuis als beste van Nederland. In 2013 bezette het ziekenhuis de 1e plaats in de AD Top 100. Doel is om bij de beste ziekenhuizen van het land te (blijven) horen.

 

Pier Eringa
Voorzitter Raad van bestuur
Albert Schweitzerziekenhuis