Allianz

 

Testimonial

Allianz behoort tot de grootste verzekeraars ter wereld en is actief in meer dan 70 landen met financiële diensten waaronder verzekeringen voor leven en schade en vermogensbeheer.

 

Exellior vervult al minimaal 15 jaar een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze salesmedewerkers in Nederland.

 

Allianz vindt een bestendige en langdurige relatie met gedragsspecialisten belangrijk om een uniforme salescultuur te ontwikkelen. Deelnemers versterken elkaar beter als de “taal” gelijk is.

 

Kenmerkend in de relatie met Exellior zijn de uitdagende prikkels aan het management en de duurzaamheid van de beoogde verandering van de deelnemers.  Allianz verlangt van haar partners kwaliteit en discipline in het nakomen van afspraken, zoals Allianz deze ook nastreeft in haar klantrelaties. Exellior voldoet aan deze verwachting. ‘Practice what you preach’ past hierbij.

 

Deelnemers aan verschillende basis en gevorderden trainingen van Exellior zijn en waren: accountmanagers en account adviseurs waarbij een groot deel van het salesmanagement eveneens de trainingen van Exellior heeft gevolgd. Niet iedereen is in gelijke mate in staat tot reflectie maar de overgrote meerderheid van de tientallen collega’s zijn gegroeid in hun mate van concreetheid; hun onderhandelingstechnieken; hun presentatie en het klantbeeld.

 

Het format van een Exellior training bestaat voor een groot deel uit voorbereiding om de organisatiedoelen van enig moment te vertalen in trainingsdoelen. Gedurende de trainingperiode is er regelmatig contact over voortgang en verwacht resultaat en altijd is er managementparticipatie aan begin aan einde van een trainingsdag. Voorafgaand aan, gedurende de trainingsdagen en nadien is er contact tussen Allianz en Exellior. In een debriefing worden uiteindelijk de resultaten getoetst aan de verwachting en waar zinvol verankeringafspraken gemaakt. Exellior kent de Allianz organisatie en onze industrie tot in detail. De deelnemers bevinden zich vanzelfsprekend in een vertrouwelijke omgeving maar wel ten overstaan van trainers die weten welke uitdagingen er zijn in de dagelijkse praktijk van deelnemers.

 

Als de formule in een uitdagende industrie als Finance werkt moet het ook voor andere industrieën kunnen werken. Of we nu producent zijn of distributeur, in profit of non-profit organisaties werken, de modus operandi van Exellior is universeel. Aan het eind van de keten zit altijd een klant of iemand anders die belang heeft bij kwaliteit en professionaliteit.

 

Han Baartmans

Manager Organisatie en Planning

Allianz Nederland Groep NV