Geslaagd JEFF Event, hoe kom je in het brein van je klant?

Dinsdag 31 oktober stond het JEFF Event in het teken van Neuromarketing. Walter Limpens van Neurensics gaf ons een kijkje in het brein. Ons gedrag wordt in grote mate gestuurd door emotionele associaties waar we ons niet bewust van zijn. Dit geldt ook voor ons koopgedrag.

Met fMRI-methodieken is het mogelijk om het effect van tv-reclames te voorspellen. Zo bleek uit onderzoek dat een reclame van Blokker niet erg effectief is, omdat er mensen afkeurend naar de hoofdrolspeelster kijken als zij de producten van Blokker etaleert. Onze sociale omgeving heeft veel invloed op ons gedrag. Afkeurende blikken van anderen leiden tot overeenkomstige emoties in ons brein.

 

Gewenst gedrag laten zien

Hoe zorg je er dan voor dat de juiste emoties worden geactiveerd? Dat kan onder andere door het gewenste gedrag te laten zien. Wil je dat mensen thee gaan drinken, laat dan iemand zien die thee drinkt.

 

Relevante associaties maken

Naast emoties kan gedrag ook subtiel beïnvloed worden door relevante associaties te communiceren. Zo werkt een slagzin/pay off beter als je in de tekst het gewenste gedrag

koppelt aan een element dat de doelgroep in de context tegenkomt). Zo worden er meer comfortabele, zachte en ook duurdere meubels verkocht als er op de achtergrond van een website wolken (activeert de associatie ‘zacht’) worden getoond. En wordt in een supermarkt meer Franse wijn verkocht als er Franstalige muziek wordt afgespeeld. Ons gedrag wordt dus beïnvloed door emoties en onbewuste associaties.

 

€500,- voor Stichting CAP

De aanwezige JEFF-deelnemers vertegenwoordigden een breed scala aan bedrijven waar Exellior actief mee samenwerkt, zoals: Brunel, Coulisse, Platform161 en The Dutch. Door hun aanwezigheid kunnen we €500,- aan Stichting CAP doneren!

 

Volgende JEFF Event

In maart 2018 organiseert JEFF weer een nieuw event. Heb je een idee voor een onderwerp waar je graag meer over wilt weten of een goed doel dat JEFF moet steunen? Laat het weten via jeff@exellior.com.

Gepubliceerd op: 16 november 2017